Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.05.2014 06:15 - ПСИХОЛОГИЯ, ПСИХОАНАЛИЗА
Автор: abadona Категория: Други   
Прочетен: 982 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 06.05.2014 06:20


Изследване на човека и неговата психика. Ще ви разказвам някои неща, а вие, ако имате регистрация, питайте, задавайте въпроси, касаещи вас и вашите изживявания, споделете проблемите си. Аз ще се опитам да отговарям на всички.
Всички психоаналитици са на мнение, че у всеки от нас дремят или действат редица изтласквания, преноси, проекции и комплекси, все форми, създадени от преживени от нас ситуации в детството и миналото ни, все чувства, които ни водят към заболявания от типа на неврозата и депресията и че те са най-често срещаните заболявания в днешния свят.

Има такива неврози, които не ни създават проблеми, защото ние се приспособяваме да живеем с тях. Има, обаче хора, които разбират сериозността на проблема или по-скоро "усещат", че "нещо не е наред", нещо не е както трябва и започват да го търсят (или то само ги предизвиква и не ги оставя, докато наистина му обърнат внимание).

Измислени и дообработени от Фройд и Юнг, по-късно методите на психоанализата се използват широко от всички психоаналитици, психиатри и психолози.

Работата с тези методи не са лесна задача и достигането до истинската същност на проблемите, е голямо предизвикателство както за терапевта, така и за пациента. Затова единната връзка между терапевт и пациент е едно от най-важните условия за постигане на добрия резултат.

Най-голямата заблуда на нас, българите, е че си мислим, че щом търсим помощ от психотерапевт, значи сме "луди", значи , че нещо не ни е наред. Но всеки от нас изпада в затруднения или не рабира себе си, или изпада често в депресия, особено сред тежкия живот, който повечето хора водят напоследък.

Запомнете едно - истински лудите никога не търсят помощ, просто защото те не разбират, че са болни и много често отричат каквито и да са опити на близките им да ги накарат да осъзнаят този факт и отказват всячески да отидат на преглед.

Напротив, точно нормалните хора, с нормални или по--сериозни проблеми най-вече търсят специалистите, за да потърсят помощ.

Така, с общи усилия, ние можем да се запознаем и с далечни и забравени събития или да открием части от себе си, за които не сме и предполагали, че съществуват. И да ги отстраним, ако ни пречат или да решим проблем, който оставения сам на себе си човек, не може сам да реши.

И нактая един цитат:

"В крайна сметка е твърде невероятно съществуването на терапия, която да отстранява всички трудности. Човекът се нуждае от трудностите, те са част от здравето му. Единствено неподобаващия им обем може да се стори на някого излишен. Основния терапевтичен въпрос не се състои само в това как да се отстрани моментната трудност, но и как с успех и добър резултат да се посрещнат бъдещите трудности."

К.Г.Юнг




Гласувай:
0




Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: abadona
Категория: Лични дневници
Прочетен: 17691
Постинги: 4
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930